Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Limburgse pletsjeskook recept
Limburgse pletsjeskook recept

Limburgse pletsjeskook


Ingrediënten


Bereidingswijze


Eigeel en eiwit splitsen (worden beide gebruikt). Eiwit met wat poedersuiker stijfkloppen. Boter, poedersuiker en eigeel mixen. Sterke koffie erbij en weer mixen. Stijfgeklopte eiwit toevoegen en weer mixen tot een romige creme. Maak stapels van 12 koekjes van de 5 pakken. Eerste 2 lagen op een vlaschotel leggel (2 x 12) en met een leper de koffie eroverheen doen. Dan een laagje creme erover smeren met een mes. Dan koekjes in de koffie dompelen en op de creme leggen. Weer een laag creme en zo doorgaan totdat de koekjes op zijn. Met een laag creme eindigen. Met pure hagelslag de koek versieren. Laat de koek een nacht in de koelkast staan en smullen maar.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit limburgse pletsjeskook recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Limburgse pletsjeskook heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies

 • Als Limburger kan ik je vertellen dat er absoluut geen eieren in pletsjeskoek hoort, al helemaal niet rauw! Jammer dat dit online staat.
  Miranda gaf dit recept op 20 januari 2018 2 uit 5 sterren
 • Lekker zeg, heerlijk smerig!
  Kip gaf dit recept op 1 december 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven