Limburgse aardbeienvlaai

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe voor het deeg de in een kom en maak een kuiltje.
  2. Strooi het langs de kant.
  3. Los de verse op in 1 deciliter warme (volg voor gedroogde de gebruiksaanwijzing) en giet dit mengsel in het kuiltje, voeg , 15 gram en 1/2 toe.
  4. Kneed het mengsel vanuit het midden tot een samenhangend deeg. (voeg wat of wat toe om het droger of natter te maken).
  5. Kneed het deeg nog 5 minuten heel goed door.
  6. Laat het deeg 1-1,5 uur rijzen op een warme plaats, afgedekt met een vochtige doek.
  7. Maak intussen de vla:
  8. roer 25 gram met custard en 1/2 deciliter koude tot een glad papje.
  9. Breng 2,5 deciliter aan de kook, roer het custard mengsel erdoor en laat, al roerend, even doorkoken.
  10. Schenk de vla in een kom en laat afkoelen, maar roer het regelmatig even door.
  11. Als het deeg in volume verdubbeld is, wordt het voorzichtig gekneed en uitgerold op een met bestrooid werkvlak.
  12. Leg het deeg in de beboterde vlaaivorm, snijd het deeg dat boven de rand uitsteekt, af.
  13. Prik de deegbodem hier en daar in en laat nog even rijzen tot het deeg gezwollen is.
  14. Verdeel de vla over de bodem, bestrijk de rand met losgeklopt en bak de vlaai 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden C.
  15. Laat de vlaai afkoelen op een rooster en bedek hem daarna met de .
  16. Meng het met een beetje van het sap.
  17. Breng de rest van het sap aan de kook en roer het papje erdoor.
  18. Laat al roerend even doorkoken tot het licht gebonden is.
  19. Strijk dit sap over de vruchten en laat afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Limburgse aardbeienvlaai heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Aardappelzetmeel mengen met welk sap?
Crosby 1 maart 2013
Aardappelmeel mengen met het sap ... welk sap? Er staat nergens iets over sap.
Andrea 10 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
380 kcal
19%1520 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
60 g.
23%240 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%40 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Limburgse aardbeienvlaai