Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kwarktaart met appel en citroenrasp recept
Kwarktaart met appel en citroenrasp recept

Kwarktaart met appel en citroenrasp


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng het bakmeel, de kristalsuiker, boter en ei goed door elkaar. Kneed het vervolgens tot een massa (deze hoeft niet uitgerold te worden). Bekleed met de helft van het deeg een beboterde springvorm van 28 cm en druk het deeg goed aan. Meng daarna de kwark met de citroenrasp, de basterdsuiker en de eidooier. Klop het eiwit vervolgens stijf en schep dat door het kwarkmengsel. Bestrooi de appelschijfjes met kaneel en kristalsuiker en verdeel ze over de bodem in de bakvorm. Schep hierop het kwarkmengsel en verkruimel het overgebleven deeg erover. Bak tenslotte de taart ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden C. Serveer met een toefje slagroom.

Serveersuggesties

In plaats van appels kun je ook peren gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kwarktaart met appel en citroenrasp recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven