Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kwarkmuffins met kersen recept
Kwarkmuffins met kersen recept

Kwarkmuffins met kersen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg 12 kersen voor de versiering apart. Splits de eieren. Roer 400 gram kwark, de zure room, 50 gram suiker en de eidooiers door elkaar. Roer de puddingpoeder, het griesmeel, de citroenschil en het citroensap erdoorheen.
Klop het eiwit stijf en spatel her erdoorheen.
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Beleg het muffinblik met de papierenvormpjes of vet het in. Vul de vormpjes met het kwarkmengsel.
Verdeel de kersen erover. Bak de muffins in ca. 40 minuten gaar. Laat in de vorm afkoelen
Roer 10 gram kwark met een beetje suiker door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de kwark, voeg eventueel suiker naar smaak toe. Verdeel het slagroom-kwarkmengsel over de muffins en garneer met de rest van de kersen en de jam.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kwarkmuffins met kersen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven