Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kruidkoek met noten recept
Kruidkoek met noten recept

Kruidkoek met noten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 160 graden celsius. Zeef het bakmeel boven een kom.
Voeg de specerijen met het zout, de sinaasappelrasp en de honing toe.
Schenk beetje bij beetje de melk erdoor en roer met een vork tot een dik beslag.
Bestrooi de ingevette cakevorm met wat extra bakmeel. Klop het overtollige bakmeel uit de vorm.
Schep het koekbeslag in de vorm en strijk glad. Meng de noten met de stukjes abrikoos en strooi over het beslag. Dek het beslag af met het ingevette bakpapier.
Bak de koek in een voorverwarmde oven in 60 minuten. Verwijder het bakpapier en bak nog 15 minuten verder gaar.
Stort de koek op een taartrooster en laat afkoelen.

Serveersuggesties

Lekker met een dikke laag roomboter.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kruidkoek met noten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kruidkoek met noten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hallo Betty, de koek staat in de oven en hij ruikt al héérlijk! Vroeg me alleen af of het klopt dat het eerder een stevig deeg is dan een beslag zoals je het noemt. Ik heb me exact gehouden aan de in... Lees reactie
    Syta Zwart gaf dit recept op 17 juni 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven