Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Krokante kruimelkoek recept
Krokante kruimelkoek recept

Krokante kruimelkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng 125 gram bloem, de amandelen en 100 gram suiker door elkaar. Voeg 75 gram boter in vlokken toe. Kneed het deeg met de deeghaken van de handmixer tot kruimels. Zet ca. 30 minuten koud weg. Roer 125 gram boter, 125 gram suiker en een snufje zout tot een crème. Klop de eieren er één voor één doorheen. Mix 150 gram bloem met het bakpoeder. Klop de mix afwisselend met 3-4 eetlepels water kort door het deeg. Strijk het deeg in een ingevette viekante (24 x 24 cm) of ronde (26 cm doorsnede) springvorm. Roer de jam glad en verdeel hem gelijkmatig over het deeg. Strooi de kruimels eroverheen. Laat de kruimelkoek gdurende 55 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Laat de koek afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit krokante kruimelkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Krokante kruimelkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Ben ik weer, ik kon nu ook een waardering geven, had eerst vermeld van het foutje in het recept. Maar ik wil ook graag even melden, dat hij echt heel erg lekker is, we hebben al een heerlijk stuk warm... Lees reactie
    Lidia gaf dit recept op 1 januari 2008 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven