Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kouign amann: bretonse boterkoek recept
Kouign amann: bretonse boterkoek recept

Kouign amann: bretonse boterkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Los de gist op in 2 deciliter lauwwarm water met een snufje suiker, voeg de bloem toe en kneed er een glad deeg van. Laat het 60 minuten staan. Rol het deeg op het werkvlak uit tot een grote ronde lap. Leg klontjes boter op de lap, bestrooi hem met suiker en vouw het deeg in vieren. Rol het nogmaals uit en herhaal dit nog 4 keer, net als bij bladerdeeg. Bekleed een ingevette vorm met het deeg en bestrijk het met eidooier. Verwarm de oven voor op 180 graden C. en bak de koek in 25 minuten goudgeel. Serveer warm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kouign amann: bretonse boterkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven