Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kokostompoezen recept
Kokostompoezen recept

Kokostompoezen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verdeel de kokos in een egale laag op een bakplaat met rand. Bak het ongeveer 8 tot 10 minuten in de oven (hussel het even door elkaar als het er 4 minuten inzit). Laat het helemaal afkoelen. De oven kan je aan laten. Doe de spritsen en 125 gram kokos in de keukenmachine tot het helemaal vermalen is en tot het mengsel aan elkaar gaat hangen (ongeveer 2 minuten). Doe het mengsel op een bakplaat van 22 tot 30 centimeter diagonaal. Verdeel het mengsel over de bakplaat en druk het een beetje aan. Bak het 12 tot 15 minuten tot het goudbruin is en een beetje hard. Dit is de bodem voor je tompoezen. Laat het afkoelen op een rooster. Meng de kristalsuiker, ma´szetmeel en zout in een grote pan. Roel de melk en eierdooiers erdoor. Kook het mengsel (zet het vuur niet te hoog, ongeveer op de helft) en blijf roeren totdat het kookt. Laat het 3 minuten doorkoken. Blijf roeren totdat het dik is. Haal de pan van het vuur. Voeg de boter toe en roer totdat het helemaal in het mengsel is opgenomen. Meng 330 gram kokos door het mengsel. Wat je nu hebt, is custard! Lepel de custard op de gekoelde bodem en maak het mooi glad met een spatel of de bolle kant van een lepel. Doe nu plastic folie op de custard en zet het in de vriezer voor ongeveer 3 uur. Klop de slagroom, poedersuiker en Klop Klop in een grote kom totdat het mooi stijf is. Zet dit weg. Haal de bodem met custard uit de vriezer en snijd het in 24 "taartjes". Zet het op een grote schaal. Verdeel de kokos die je gebakken hebt in de oven over de taartjes. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de slagroom zigzaggend over de tompoezen heen. Bestrooi de taartjes met de overgebleven kokos.

Allergenen Informatie

Voor dit kokostompoezen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven