Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kokoskoek recept
Kokoskoek recept

Kokoskoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Een klontje boter in de bakvorm in de magnetron laten smelten (onafgedekt, Ż minuut). De bakvorm zorgvuldig ermee invetten. Desgewenst de bodem met bakpapier bekleden en dit eveneens goed invetten. Dan in een kom de kokos met de ma´zena en het bakpoeder vermengen. In een tweede, ruime kom de boter zacht roeren. Daarna de kristalsuiker, iets zout en de geraspte citroenschil toevoegen. Doorgaan met roeren tot een smeu´g mengsel is ontstaan. Dan een ei en twee dooiers erdoor kloppen. Vervolgens het droge kokosmengsel erdoor roeren. Tenslotte in een andere ruime kom de twee eiwitten zeer stijf slaan. De inhoud van de twee kommen voorzichtig dooreen spatelen tot er geen eiwit als zodanig zichtbaar is. Het beslag in de bakvorm doen. Het geheel op het rooster en de isolatiemat in de oven zetten en de koek lichtbruin en gaar bakken op de combinatiestand oven-magnetron, 220░C, voor 13 - 15 minuut. Daarna het gebak nog 10 minuut in de uitgeschakelde oven laten staan alvorens de koek te keren. Bak de koek in een ronde bakvorm met een middellijn van 22 cm.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kokoskoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven