Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koffie-chocolade muffins recept
Koffie-chocolade muffins recept

Koffie-chocolade muffins


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet 8 ovenvaste koffiekopjes of muffinvormpjes ( 200 mililiter) in en bestuif met bloem. Doe de koffiebonen in het diepvrieszakje en sluit het zakje af. Sla de bonen kapot met een deegroller. Hak de chocolade. Smelt de helft van de chocolade au bain marie en laat 5 minuten afkoelen. Roer 175 gram boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout tot een creme. Roer de gesmolten chocolade er beetje bij beetje door. Spatel de eieren er door. Doe het bakpoeder bij de bloem en roer het meel en de melk afwisselend door het beslag. Spatel de gehakte chocolade en 2/3 van de koffiebonen erdoorheen. Doe het deeg in de vormpjes en bak ca. 2 5 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Laat de muffins afkoelen en garneer met de rest van de koffiebonen en een toefje slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit koffie-chocolade muffins recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven