Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Klassieke cake recept
Klassieke cake recept

Klassieke cake


Ingrediënten


11

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180C.
Doe de eieren in een mengkom samen met de suiker en het zout en mix deze met een mixer tot een mooie lichte schuimige massa.
Meng de bloem en de bakpoeder door ze samen te zeven.
Smelt ondertussen de boter op laag vuur.
Doe de gesmolten olie langzaam bij de schuimmassa terwijl de mixer draait, als dit is opgenomen stop dan met mixen en spatel hier de bloem door. Let op niet kloppen i. v. m. luchtverlies dus zo kort mogelijk door spatelen maar wel goed mengen.
Vet je cakevorm in en bekleed hem met bakpapier en doe hier je beslag in.
Afbakken in de oven 45 minuten tot goudbruin en gaar.

Serveersuggesties

Tip 1 doe de breinaaldtest om te kijken of de cake gaar is, na 40 min. Kijken of er geen beslag meer aan de naald zit, niet? Dan is hij gaar. Tip 2 doe eens een smaakmaker door je beslag voordat de bloem er is doorgespateld. Bijv. Citroenrasp, vanillesuiker, rum of whiskey. Tip 3 serveer er eens een lekker bolletje ijs bij. Eet smakelijk.

Allergenen Informatie

Voor dit klassieke cake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven