Kiwitaart met mascarpone en walnoten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Taartvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Maal de fijn.
  2. Meng ze met de en de .
  3. Voeg de , 2 eetlepels koud water en de in stukjes toe.
  4. Kneed het eerst met de deeghaken van de mixer en vervolgens met de hand tot een glad deeg.
  5. Vet een taartvorm in en bekleed hem met het deeg.
  6. Zorg dat het deeg iets over de randen valt.
  7. Prik de bodem een aantal malen met de vork in en laat hem afgedekt een half uur in de koelkast rijzen.
  8. Leg een groot stuk bakpapier op de taartbodem, vul de taartbodem met de gedroogde peulvruchten.
  9. Bak de bodem ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  10. Verwijder de peulvruchten en het bakpapier en bak de taartbodem nogmaals 10 minuten en laat hem daarna afkoelen.
  11. Roer de , het en de tot en gladde massa.
  12. Verdeel het mengsel over de taartbodem en strijk het glad.
  13. Verhit de helft van de en verdeel het over de taart.
  14. Laat alles 1 uur opstijven.
  15. Schil de en snijd ze in schijven.
  16. Beleg de taart met de schijven.
  17. Verhit de rest van de jam en bestrijk er de mee.
  18. Bestrooi het geheel met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter om in te vetten, mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten en walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter om in te vetten, mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1430 kcal
71%5720 kcal
Vetten
103 g.
147%412 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
82 g.
31%328 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kiwitaart met mascarpone en walnoten