Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersentaart met amandelroom recept
Kersentaart met amandelroom recept

Kersentaart met amandelroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een springvorm (26 cm doorsnede) in. Klop 125 gram suiker, de vanillesuiker en een snufje zout door de boter. Roer de eieren er een voor een door heen. Meng het bakpoeder met de bloem en roer het meel afwisselend met 5 eetlepels slagroom door het mengsel. Strijk het deeg in de springvorm. Bak de bodem ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven. Laat de bodem afkoelen. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Roer de maizena glad met 5 eetlepels sap en breng de rest van het sap aan de kook. Roer de aangemaakte maizena er doorheen en laat het sap 1 minuut koken. Spatel de kersen erdoorheen en laat het geheel 10- 15 minuten afkoelen. Rooster de gemalen amandelen en het amandelschaafsel apart van elkaar. Laat ze afkoelen. Snijd de boden 2 keer horizontaal van elkaar zodat er 3 plakken ontstaan. Leg het onderste deel in de springvorm, bestrijk hem met de kersencompote en laat afkoelen. Klop 400 milliliter slagroom stijf, voeg tijdens het kloppen 1 zakje slagroomversteviger en 1 eetlepel suiker. Leg 1 theelepel gemalen amandelen apart en spatel de rest door de room. Strijk 1/3 amandelroom over de kersen en leg het middenste deel van de bodem eroverheen. Strijk de rest van de room eroverheen en leg het laatste deel van de bodem erop. Zet de taart ca. 30 minuten in de koelkast. Klop 300 milliliter slagroom stijf, voeg tijdens het kloppen 1 zakje slagroomversteviger en 1 eetlepel suiker toe. Bestrijk de taart met 2/3 van de slagroom. Doe de overige slagroom in een spuitzak en leg in de koelkast. Rasp de marsepein grof en kneed 100 gram poedersuiker erdoor. Leg 2 stukken vershoudfolie overlappend naast elkaar en leg de marsepein in het midden. Leg 2 stukken folie erover en rol het marsepein met een deegroller uit tot een cirkel (ca. 40 cm dorsnede) Trek het folie van de bovenkant en leg de marsepeincirkel met behulp van de folie aan de onderkant bovenop de taart. Verwijder de folie en druk het marsepein aan. Snijd het overtollige marsepein weg. Wrijf de jam door de zeef en bestrijk de taartrand ermee. Druk het amandelschaafsel erin en bestuif met poedersuiker. Garneer met toefjes slagroom, marsepeinfiguurtjes en munt.

Allergenen Informatie

Voor dit kersentaart met amandelroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven