Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersenplaatcake met amandelkorst recept
Kersenplaatcake met amandelkorst recept

Kersenplaatcake met amandelkorst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maal de amandelen fijn. Beboter het bakblik (ca. 39 x 39 en 3,5 cm diep) en bestrooi het met een beetje amandelen. Laat de boter op laag vuur smelten en laat hem een beetje afkoelen. Splits de eieren, zet 2 eiwitten koud weg. Klop 6 eiwitten stijf met een snufje zout en strooi er tijdens het kloppen geleidelijk 150 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker bij. Spatel de 8 eidooiers er een voor een doorheen. Zeef de bloem, meng het met de gemalen amandelen en het bakpoeder en spatel het geheel door het eimengsel. Roer de vloeibare boter er voorzichtig doorheen. Laat de kersen goed uitlekken. Strijk het deeg in het bakblik en verdeel de kersen eroverheen. Meng 2 eiwitten, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en het amandelschaafsel. Verdeel het over de cake. Bak de cake ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Laat hem afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kersenplaatcake met amandelkorst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven