Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersenkruimelkoek recept
Kersenkruimelkoek recept

Kersenkruimelkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de maanzaadvulling als volgt. Week het maanzaad in de hete melk en laat het 15 minuten wellen. Roer er vervolgens de zachte boter en de druivensuiker door. Vet een bakblik (ca. 32 x 39 cm, minimaal 3,5 cm diep) in en bestrooi hem met de bloem. Laat de kersen uitlekken. Hak de marsepein grof. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en een snufje zout in een beslagkom. Voeg de boter in stukjes, de marsepein en 2 eieren toe. Kneed het deeg eerst met de deeghaken van de handmixer en verkruimel het daarna met de handen. Verdeel 2/3 van de kruimels over de bodem van het bakblik en druk de kruimels aan. Leg de kersen erop. Roer de maanzaadvulling, 6 eieren en de custard door de crème fraiche. Verdeel het over de kersen en strijk het glad. Strooi de overige kruimels eroverheen. Bak de koek ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Zet de oven daarna op 200 graden C. en bak de koek in ca. 20 minuten af. Laat hem in het bakblik afkoelen.

Allergenen Informatie

Voor dit kersenkruimelkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven