Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersengebak met crème fraiche recept
Kersengebak met crème fraiche recept

Kersengebak met crème fraiche


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een bakblik (ca. 32 x 39 cm ) in en bestrooi het met het paneermeel. Laat de kersen goed uitlekken. Klop de boter, 250 gram suiker, het zout en het amandelaroma tot een crème. Klop de eieren een voor een de crème. Meng 500 gram en het bakpoeder. Roer het bloemmengsel om en om met 450 milliliter crème fraiche kort door de crème. Bestuif de kersen met 2 eetlepels bloem. Roer de helft van de kersen door het deeg. Strijk het deeg in het bakblik. Verdeel de rest van de kersen over het deeg. Bak het deeg 42.5 minuten op de tweede rail van onderaf gezien in een voorverwarmde oven van 175 graden C. Laat het gebak ca 10 minuten afkoelen. Meng de poedersuiker, het citroensap en 1/2 -1 eetlepel warm water. Verdeel het glazuur in dikke strepen op het nog warme gebak. Laat het glazuur afkoelen en serveer het kersengebak evt. met crème fraiche.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kersengebak met crème fraiche recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven