Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersen-Yoghurttaartjes recept
Kersen-Yoghurttaartjes recept

Kersen-Yoghurttaartjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bekleed een bodem van een vierkante (ca 24x24) of een ronde springvorm van 26 cm doorsnede met bakpapier. Splits de eieren, klop het eiwit met een snufje zout stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk 75 gram suiker toe. Klop de eidooiers een voor een door het mengsel. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao en meng ze door het eimengsel. Giet het mengsel in de vorm en bak de bodem 13.5 minuten in de oven en laat hem afkoelen. Laat de rand van de vorm of een taartring om de bodem en week 5 blaadjes gelatine in ruim koud water. Meng de volle yoghurt met 50 gram suiker. Knijp de geweekte gelatine uit en los hem op laag vuur op. Roer 4 eetlepels yoghurt door de gelatine, roer het gelatinemengsel door de resterende volle yoghurt. Klop 150 milliliter slagroom stijf en spatel door het yoghurtmengsel. Sstrijk het mengsel over de bodem en zet hem ca. 2 uur in de koelkast. Week 3 blaadjes gelatine in ruim koud water, knijp de blaadjes uit en los ze op laag vuur op. Roer er 4 eetlepels kersenyoghurt door en roer het gelatinemengsel door de resterende kersenyoghurt. Klop 100 milliliter slagroom stijf en spatel hem door de yoghurt. Strijk de massa over de yoghurtcrème op de cakebodem en zet hem 3 uur in de koelkast. Snijd de cake in 9 vierkanten en snijd ieder vierkant weer in 2 driehoeken. Garneer met kersen (eventueel uit een potje).

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kersen-yoghurttaartjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven