Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kersen-yoghurttaart


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


1:
Bekleed een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een snufje zout en 75 gram suiker. Spatel de eidooiers er een voor een doorheen. Zeef de bloem en het bakpoeder en het spatel ze door het beslag. Strijk het beslag in de vorm. Bak de bodem circa 20 min in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200C/ hetelucht: 175C/ gas: stand 3). Laat hem afkoelen.

2:
Rooster de amandelen in een droge koekenpan, laat ze afkoelen. snijd van de bodem een dunnen deksel af en verbrokkel deze. sluit de springvorm weer om de bodem.

3:
Week 3 van de 9 blaadjes gelatine apart van elkaar in koud water. Was de kersen en verwijder het steeltje en de pit. Verwarm 3 eetlepels kersensap. Druk 3 blaadjes gelatine uit en los ze op in het warme kersensap. Roer het mengsel vervolgens door de rest van het sap. Zet het circa 15 minuten koud weg tot het begint te geleren.

4:
Roer de yoghurt, 100 gram suiker en de vanillesuiker door elkaar. Druk 9 gelatineblaadjes uit en los ze op laag vuur op. Roer er 3 eetlepels yoghurt doorheen. Roer het mengsel vervolgens door de rest van de yoghurt. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de yoghurt.

5:
Strijk 6 eetlepels yoghurt over de bodem. Verdeel de kersen erover heen, laat een rand circa 2 cm vrij. Strijk er 1/3 van het gebonden sap overheen. Strijk de helft van de rest van de yoghurtroom erover en verdeel weer 1/3 van het sap eroverheen. Haal een vork door de taart zodat de lagen zich wat vermengen en verdeel de rest van de room en het sap over de zelfde manier over de taart. Zet hem circa 4 uur koud weg. Strooi de kruimels, het amandelschaafsel en poedersuiker over de taart.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kersen-yoghurttaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven