Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersen-punchtaart recept
Kersen-punchtaart recept

Kersen-punchtaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de boter en de suiker tot een crème. Klop de eieren, de bloem en het bakpoeder erdoorheen. Verdeel het deeg in een ingevette bakvorm (24 cm doorsnede) en bak het geheel 22.5 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Laat de taartbodem afkoelen in de bakvorm. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Breng het sap met het kaneelstokje, de kruidnagels en de sinaasappelschil aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal de specerijen eruit. Roer 3-4 eetlepels door het aardappelmeel en bind het sap ermee. Voeg de kersen eraan toe. Breng op smaak met suiker en kaneel. Verdeel de kersen over de taartbodem en laat de taart afkoelen. Roer de crème fraiche door de kwark. Breng op smaak met suiker en kaneel en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de taart evt. met kaneel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kersen-punchtaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven