Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kersen-amandeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in. Laat de kersen uitlekken. Roer 200 gram boter, 125 gram poedersuiker, de kaneel en een snufje zout tot een crème. Klop de eieren er een voor een door. Meng het amandelmeel door de bloem en spatel het in delen door de crème. Strijk de helft van het deeg in de vorm en beleg de laag met eetpapier. Roer de kersen door de confituur en strijk het mengsel over de taart. Doe het overgebleven deeg in een grote spuitzak met een grote spuitmond. Spuit het deeg er ruitvormig op. Kluts de melk met de eidooier. Bestrijk de bovenste laag deeg ermee. Strooi het amandelschaafsel eroverheen. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Laat de taart in de vorm afkoelen. Strooi er eventueel kandijsuiker en poedersuiker overheen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kersen-amandeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven