Kersen-abrikozentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Taartvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een rechthoekige (20 x 29 cm) of een ronde taartvorm (28 cm doorsnede)met uitneembare bodem in.
  2. Kneed 200 gram , 50 gram , een snufje , 125 gram harde in stukjes en het eerst met de mixer en daarna kort met de handen tot een glad deeg.
  3. Leg het deeg afgedekt 30 minuten koud weg.
  4. Was de en verwijder de steeltjes en de pitten.
  5. Dompel de kort in kokend water, spoel ze koud weg en trek het vel eraf.
  6. Halveer de en verwijder de pitten.
  7. Rol het deeg op een met bestoven werkvlak uit tot een rechthoek (ca 24x33 cm ) of een cirkel (ca. 32 cm doorsnede).
  8. Beleg de taartvorm met het deeg, druk het deeg in de rand.
  9. Prik het deeg met een vork meermalen in.
  10. Roer de crème fraiche en de kort door elkaar.
  11. Strijk de helft over de bodem.
  12. Verdeel alle vruchten er overheen en verdeel de rest van de crème fraiche er in klodders overheen.
  13. Strooi de bruine erover.
  14. Bak de taart ca. 40 minuten op het onderste rooster van een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  15. Laat de taart afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
179 kcal
8%1790 kcal
Vetten
11 g.
15%110 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%230 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
7%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersen-abrikozentaart