Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Karameltaart recept
Karameltaart recept

Karameltaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet 2 springvormen met een doorsnede van 20 cm in. Doe de eieren in een kom en klop de dik en romig. Voeg langzaam de rietsuiker toe en klop het tot een romig mengsel. Voeg de bloem, melk en boter toe aan het eimengsel. Verdeel het eimengsel over de twee bakvormen. Bak de taarten in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat de taarten op een rooster afkoelen. Klop de slagroom met poedersuiker tot een dik papje. Laat de karamels in een steelpan op laag vuur smelten tot een glad mengsel. Neem de pan van het vuur en laat het iets afkoelen. Snijd de taarten overlangs doormidden. Leg een helft op een groot bord. Besmeer de taarthelft met slagroom, schenk er een beetje karamel over en dek af met een taarthelft. Herhaal dit tot alle helften zijn begruikt. Versier de taart met slagroom en karamel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit karameltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven