Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Karamel notengebakjes recept
Karamel notengebakjes recept

Karamel notengebakjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Zeef de bloem, voeg de suiker en de boter toe. Kneed de boter 2 minuten met de vingertoppen door de bloem tot het mengsel fijn en kruimelig is. Voeg de melk toe en roer tot het geheel een zacht deeg is. Rol het deeg dun uit, snijd er rondjes uit van 6 cm doorsnee. Druk de rondjes in lage, ingevette bakvormjes. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de cakejes in 10 minuten lichtbruin. Vulling: Spreid de noten uit over een bakplaat. Bak ze in 10 minuten goudbruin. Breng de suiker en het water al roerend aan de kook. Temper het vuur, laat het suikermengsel even zonder deksel doorsudderen tot de suiker is opgelost. Dan van het vuur de room erdoor roeren. (Als de stroop gaat klonteren na het toevoegen van de room, de pan 1 minuut op het vuur zetten tot het mensel weer glad is). Schep de hete vulling in de gebakjes. Af laten koelen en opdienen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit karamel notengebakjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven