Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaas-druiventaart recept
Kaas-druiventaart recept

Kaas-druiventaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


De boter in een kleine pan op een laag vuur laten smelten. De kaascrackers in de keukenmachine of in een plasticzak met een deegroller verkruimelen. De kruimels vermengen met de boter. De massa over de bodem van een springvorm (22 cm) verdelen en aandrukken. In de koelkast zetten. De gelatine volgens de gebruikaanwijzing in koud water laten weken. De schimmelkaas pureren of met een vork heel goed fijnprakken. Dan met de andere kaassoorten vermengen. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. De gelatine met aanhangend water in een kleine pan doen en op een matig vuur laten oplossen. Dan door het kaasmengsel roeren. De druiven wassen. Een paar druiven apart houden voor garnering. De rest halveren, ontpitten en in stukjes snijden. De fijngesneden druiven door het kaasmengsel roeren. Zodra de kaascréme begint te geleren, de slagroom half stijfkloppen en erdoor scheppen. De crème over de crackertaartbodem verdelen en het geheel minstends 3 uur in de koelkast laten geleren. Voor het serveren voorzichtig de rand van de springvorm verwijderen en de taart op een taartschotel zetten. Garneren met de apart gehouden druiven. Wat peper erover strooien.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kaas-druiventaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven