Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Janhagel recept
Janhagel recept

Janhagel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Voeg daarna de boter, basterdsuiker, kaneel en zout toe. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes. Kneed alles tot een soepele bal. Rol het deeg uit tot een lap van 1/3 cm dikte en breng de lap over op een beboterd bakblik. Rol de deeglap om de met wat bloem bestoven deegrol heen en rol deze weer van de deegrol af op het bakblik. Bestrijk de bovenkant van het deeg met wat los geklopt ei. Strooi er de amandelen met de grove suiker over. Verwarm de oven voor op 150 graden C. Bak de janhagel in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Snijd de janhagel met een scherp mes in repen van 4 cm breed en verdeel deze repen in stukken van 8 cm, zodat er langwerpige koekjes ontstaan.

Allergenen Informatie

Voor dit janhagel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven