Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Jan in de zak recept
Jan in de zak recept

Jan in de zak


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de rozijnen en de krenten. Dep ze droog. Hak de sucade in stukjes. los de gist op in 3 eetlepels lauwwarm water en roer er de suiker door. Laat dit 10 minuten staan. Zeef 300 gram bloem met een snufje zout boven een kom. Maak er een kuiltje in en giet hier de gist in. Giet er geleidelijk de melk bij. Meng tijdens het gieten steeds bloem door het vocht. Roer er 1 eidooier door. Spatel de rozijnen, krenten en sucade door. Dek de kom af met een doek. Laat het deeg op een tochtvrije, lauwwarme plaats van 30 graden ca. 1 uur rijzen. Spoel een witte katoenen doek in lauwwarm water uit en wring uit. Spreid de doek uit en strooi er 3 eetlepels bloem over uit. Schep er het deeg op. Bind de doek (met voldoende ruimte om het deeg nog iets te kunnen rijzen) dicht met een touwtje. Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Leg er het deeg in met de sluiting naar boven. Laat het deeg in een gesloten pan in ca. 2 uur zachtjes gaar koken Het water moet steeds zachtjes blijven koken. Vul indien nodig aan met water. De koek is gaar wanneer een erin gestoken satÚpen er droog weer uitkomt. Haal de koek uit de pan en laat hem even uitdampen. Verwijder de doek. Snijd de Jan in de zak in plakken en serveer er apart de klontjes boter en bruine basterdsuiker bij.

Allergenen Informatie

Voor dit jan in de zak recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven