Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Italiaanse meringue recept
Italiaanse meringue recept

Italiaanse meringue


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de suiker met het water in een koperen pan tot 120C.
Roer goed door met een houten spatel totdat alle suiker is opgelost.
Doe dan het vuur uit.
Pas op want dit mengsel blijft veel langer heet dan je gewend bent van alleen water!
Splits de eieren en doe de eiwitten in een hoge beslagkom.
Klop de eiwitten stijf.
Wanneer de suikersiroop voldoende is afgekoeld zodat je de pan veilig kunt vastpakken giet je deze geleidelijk bij de eiwitten terwijl je blijft kloppen.
Het gebruik van een robot is hier te verkiezen boven een handmixer.
Laat nog 3 minuten kloppen op stand 3 en daarna nog enkele minuten op stand 2.

Serveersuggesties

Spuit of spatel deze Italiaanse meringue over je baksel en geef hem een spannend bruin jasje met de crme brle brander.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit italiaanse meringue recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven