Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Italiaanse abrikozenkwarktaart recept
Italiaanse abrikozenkwarktaart recept

Italiaanse abrikozenkwarktaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Beleg een grove zeef met 2 lagen keukenpapier en hang hem in de kom. Meng de kwark en de fromage frais en vul de zeef met dit mengsel, Laat de kwark ca. 3 uur uitlekken in de koelkast. Laat de abrikozen uitlekken. Vet een springvorm (26 cm doorsnede en hoogte 8 cm). Klop de eieren, de vanillesuiker, de suiker en een snufje zout in ca. 5 minuten tot een schuim. Roer de kwark, het citroensap en het puddingpoeder er doorheen. Spatel 50 gram amarettini door het kwarkmengsel. Strijk 1/3 van het kwarkmengsel in de springvorm. Verdeel de abrikozen eroverheen (op 3 helften na) en strijk de rest van het kwarkmengsel erover. Bak de kwarktaart ca. 1 uur in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Laat de taart in de oven ca. 1 5 minuten rusten met de ovendeur open. Maak de taart met een mes van de vormrand los. Laat de kwarktaart afkoelen in de vorm. Snijd de rest van de abrikozen in partjes. Garneer de taart met de 3 eetlepels amarettini, abrikozenpartjes, grofkorrelige suiker en poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit italiaanse abrikozenkwarktaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven