Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hollandse appeltaart recept
Hollandse appeltaart recept

Hollandse appeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de rozijnen ca. 30 minuten in het sinaasappelsap.



Meng voor het deeg de bloem, basterdsuiker, 1/2 ei en zout. Kneed het deeg snel tot een soepel deeg. Houd 1/5 deel van het deeg apart en rol de rest uit tot een cirkel van 32 cm doorsnede. Bekleed hiermee een ingevette springvorm van 24 cm doorsnede. Meng de appelstukjes met de uitgelekte rozijnen, de kristalsuiker, citroenschil, kaneel en walnoten en schep het mengsel op de deegbodem. Rol het apart gehouden stukje deeg uit en snijd het in lange repen van 1 cm. Leg de repen in ruitvorming op de vulling. Klop 1 ei los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee. Bak de taart in ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C. lichtbruin en gaar. Laat de taart op een rooster afkoelen. Serveer lauwwarm of koud.

Serveersuggesties

Lekker met lobbig geklopte slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hollandse appeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven