Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hazelnoottaart met mangoroom recept
Hazelnoottaart met mangoroom recept

Hazelnoottaart met mangoroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een springvorm (26 cm doorsnede) in en bestuif hem met bloem. Klop de overige bloem uit de vorm. Klop de boter en 150 mililiter suiker met een snufje zout tot een luchtige crème. Klop de eieren er een voor een doorheen. Meng de hazelnoten, het bakpoeder, de kaneel en de nootmuskaat en roer het mengsel kort door het deeg. Strijk het deeg egaal in de vorm. Bak de bodem ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Laat de bodem op een rooster in de vorm afkoelen. Laat de mango uitlekken in een zeef (het sap is niet meer nodig). Houd een stuk mango apart vor de garnering. Pureer de rest van de mango met een staafmixer. Haal de taartbodem voorzichtig uit de vorm en leg hem op een taartschaal. Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger, de vanillesuiker en 2 eetlepels suiker. Strijk de slagroom losjes over de bodem. Verdeel de mangopuree over de taart, strooi de gehakte pistachenoten eroverheen, Verdeel het overgebleven stuk mango over de taart.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hazelnoottaart met mangoroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven