Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hazelnootschuimtaart recept
Hazelnootschuimtaart recept

Hazelnootschuimtaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Begin met eerst alle hazelnoten licht te branden in een oven van 175C. Daarna de vliezen verwijderen en de noten grof breken. Houd enkele noten achter voor garnering. Eiwitten en 112,5 gram suiker opkloppen in een vetvrije en schone kom. Bij voldoende stevigheid de noten en de overige 112,5 gram suiker doorspatelen. Op bakpapier een rondje van 26 cm doorsnede tekenen (neem hiervoor een deksel van een grote pan bijvoorbeeld). Doe dit 2 keer. Vul deze gelijkmatig op met het eiwit mengsel zodat er 2 dikke plakken ontstaan. Bak ca. 67.5 minuten in een oven bij 150C. De ene plaat helemaal bovenin en de andere helemaal onderin, zodat ze goed kunnen drogen. Maak ondertussen de banketbakkersroom. Kook als pudding, dus de custardpoeder met de helft van de suiker aanmaken met de eierdooier en weinig melk, zodat er een glad papje geroerd kan worden. Resterende melk met andere helft suiker, boter en opengesneden vanillestokje aan de kook brengen. Dit kooksel bij het papje roeren en al roerende even doorkoken. Resten van het stokje verwijderen, merg eruit schrapen en in room mengen en snel laten afkoelen. Voor de botercreme: de boter mengen met de poedersuiker en luchtig kloppen. Dan beetje bij beetje de afgekoelde banketbakkersroom erdoor kloppen. Schuimplakken na baktijd uit de oven halen en voorzichtig losmaken van het papier. 1 plak op een taartschaal leggen en besmeren met botercreme, andere plak er op zijn kop bovenop, zo dat de gladde onderkant boven ligt. Taart besmeren met botercreme en met slagroomspuit resterende botercreme met toefjes versieren op de taart. Achtergehouden hazelnoten er ter versiering op leggen.

Allergenen Informatie

Voor dit hazelnootschuimtaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hazelnootschuimtaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Om hem nog smakelijker te maken: 2 eetlepels oploskoffie aan de creme toevoegen, zodat je een lichte mokkacreme krijgt
    Henny57 gaf dit recept op 1 januari 2008 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven