Hazelnootcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Ga eerst de van dop verlossen.
  2. in kleine stukjes snijden en de er bij doen en dit dan lekker romig kloppen.
  3. Doe dan een voor een de er door maar klop wel eerst de ene ei goed door voordat je de andere toevoegd.
  4. Dan het gezeefde , iets en het die je samen hebt gedaan schepje voor schepje door het mengsel zodat alles iedere keer goed door is geroerd.
  5. Nu pas de gezeefde er heel rustig er door roeren.
  6. Zorg dat het mengsel goed smeuig blijft.
  7. Zet het mengsel gewoon even weg maar niet in de koelkast(!).
  8. Zo nu de ontdopte hazelnoten:
  9. Doe deze het liefst met en handje noten tegelijk in en vijzel en druk ze in stukjes.
  10. Maak er geen puree van maar gewoon mooie ongelijke brokstukjes.
  11. Doe dit met alle hazelnootjes.
  12. Als dit is gedaan, pakken we het deeg en scheppen de er rustig doorheen.
  13. Als alles volgens jou goed is verwerkt, kun je het mengsel in een ingevette cake blik gieten en deze dan in een voorverwarmde oven (175 graden C.) in ± 50 minuten gaar bakken PS:
  14. als je noten plet in en vijzel bijvoorbeeld dan blijft de noot wat direkter van smaak.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Hazelnootcake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hazelnootcake
VariatieAantalGang
Hazelnootcake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Hazelnootcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Zojuist deze cake gebakken. Was een succes, heerlijke smaak en lekker die 'bite' van hazelnoten. Gaat in mijn receptenboek. Bedankt!
Jim 29 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
5276 kcal
263%5276 kcal
Vetten
404 g.
577%404 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
216 g.
83%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
250 g.
277%250 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazelnootcake