Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Haupia taart recept
Haupia taart recept

Haupia taart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een deeg van de boter, suiker en tarwebloem.



Gebruik een springvorm van ongeveer 24 cm doorsnee, wrijf de vorm in met boter en bedek de bodem met het deeg. Bak dit in de oven voor 15 minuten op 175░C of tot het deeg mooi goudbruin is geworden.



Laat dit afkoelen terwijl je aan de haupia begin.







Meng de kokosmelk met het water en roer dit even goed door elkaar.



Voeg de kristalsuiker en de ma´zena toe.



Kook dit op een laag vuurtje, tot het een dikke en haast glimmende massa is geworden. Als er nog klonten in zitten, laat het nog even koken. Het vet van de kokosmelk is dan nog niet helemaal gesmolten.



Blijf oplettend, de haupia mag niet aanbranden.



Je kan nog wat suiker naar smaak toevoegen. Eenmaal tevreden laat je de haupia iets afkoelen en giet het daarna in de springvorm.







Laat dit geheel verder afkoelen voor een uurtje, of twee.



Als de haupia goed stevig is verdeel je de jam erover.







Smakelijk eten!

Serveersuggesties

Meng wat gemalen kaneel bij de jam. Besprenkel de taart met wat gemalen kokos.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit haupia taart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven