Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gluten- en lactosevrije kersenvlaai recept
Gluten- en lactosevrije kersenvlaai recept

Gluten- en lactosevrije kersenvlaai


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Het Deeg:
Doe de bloem, gist, lactose vrije boter, de suiker, het ei en een snufje zout in een beslagkom en mix het deeg terwijl je de melk toevoegt tot een mooi egaal deeg. Het deeg blijft een beetje plakkerig, voeg nog wat meel toe om het consistent te krijgen (niet te droog). Dek de kom af met een natte doek en laat het deeg rusten op een warme plaats.

Zet de oven aan op 190 graden.

Als het deeg goed aan het rijzen is leg je het op een vel bakpapier. Je overdekt het met een tweede vel bakpapier en rolt met een deegroller het deeg rond en plat. Haal het bovenste vel bakpapier weg. Net zolang totdat het in de vorm past. Drapeer het deeg voorzichtig in de vorm (het beste kun je de vorm erop zetten en met bakpapier en al omdraaien). Haal het overtollige deeg weg langs de rand.
Zet het in de oven (maximaal 20 minuten). Als het deeg mooi loslaat van de rand en de kleur goudbruin is is het baksel klaar.

Ondertussen scheid je de kersen van de siroop. Vang de siroop op. Neem 250 ml van dit sap. Doe een klein beetje in een kommetje met de maizena, maak van de maizena een los papje. De rest doe je in een pannetje en breng je aan de kook. Als het vocht kookt doe je net zoveel maizena erbij totdat je een gelei dikke brei wordt. Roer goed onder het bijschenken en blijf roeren totdat alles goed doorgekookt is. Kook een minuutje door. Voeg deze gelei weer toe aan de kersen en meng goed door.

Haal je vlaaibodem uit de oven. Schenk het mengsel kersen en gelei op de bodem totdat deze geheel is bedekt.

Klop de slagroom, voeg eventueel wat klopklop toe om de slagroom mooi stijf te houden, en doe dit mengsel in een spuitzak. Garneer de vlaai met mooie toefjes. Schraap met een mes wat van de chocolade reep en doe dit schraapsel op de slagroom.

Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Voor een slow sugar kun je ook palmsuiker of agavesiroop gebruiken. Ghee kun je zelf maken .. dat kost wel wat meer voorbereidingstijd. Voor recepten kun je zoeken op het internet.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gluten- en lactosevrije kersenvlaai recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven