Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde speculaas recept
Gevulde speculaas recept

Gevulde speculaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding amandelspijs: Maal de amandelen fijn. Let op dat je niet te lang maalt want het mengsel moet droog blijven. Zodra het fijne maalsel zich vast zet in de kom, betekent dit dat er olie vrijkomt. Stop dan gelijk met malen. Het is helemaal niet erg als er ook grovere stukken tussen zitten. Meng in een ruime kom de fijngemalen amandel met suiker, citroenrasp tot er een stevige massa ontstaat. Versterk de smaak eventueel met een paar druppels amandel essence. Zet het goed afgedekt op een koele donkere plaats minstens 2 (maar liefst 3 tot 4) weken te rusten. Amandelspijs blijft, mits koel en droog en donker, zeker 2-3 maanden goed, dus het is handig om meer te maken. Deeg maken: Roer de bruine bastersuiker, bakmeel, boter, kruiden en het zout in een kom door elkaar. Wrijf met de vingertoppen van een hand de boterblokjes zo door de bloem, dat er een fijn kruimelig mengsel ontstaat. Voeg de melk toe en kneed er snel een soepel deeg van. Leg de deegbal afgedekt in folie 1 nacht in de koelkast te rusten. Laat het deeg 1 uur op kamertempratuur komen, voordat je het verder bewerkt. Als het iets warmer is, bewerkt dat gemakkelijker. Verwarm de oven voor op 170 graden C. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en maak van ieder deel een mooi gelijkmatige rol van ca. 15 cm breed. Rol beide rollen op een dun met bloem bestoven werkblad uit tot even grote recht hoeken van ca, 20-30 cm. Beleg de bakplaat met bakpapier en leg er een deel deeg op. Werk de amandelspijs met een vork los en meng gelijkmatig met het ei en citroenrasp. Verdeel de spijs over het deeg op de bakplaat maar laat de randen 1 cm vrij. Dek de spijs af met het andere deegdeel en druk de randen netjes aan. Om de bovenkant mooi glad te krijgen kun je de deegroller er losjes overheen rollen. Kerf dun een ruitpatroon in de bovenkant en druk in iedere ruit een amandel. Bestrijk het deeg met losgeklopte eidooier. Bak de speculaas in het midden van de oven in 42.5 minuten gaar. Pas op dat de bovenkant niet te donker word. De speculaas word pas stevig als het buiten de oven afkoelt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde speculaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven