Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestreept gistbrood recept
Gestreept gistbrood recept

Gestreept gistbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor het hele deeg de gist in een kom brokkelen en met de melk en de saffraan gladroeren. 300 gram gezeefde bloem met de gistmelk gladroeren. Afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats ± 30 min. laten rijzen terwijl de overige ingrediėnten voorbereid worden. De amandelen malen of in de keukenmachine fijnhakken. De boter gladroeren. Amandelen, suiker en eidooier erdoor roeren. De amandelmassa met de rest van de bloem aan het gerezen deeg toevoegen en dit goed kneden. Afgedekt nog ± 45 min. laten rijzen. Intussen het lichtgekleurde gistdeeg op dezelfde wijze bereiden en laten rijzen. Beide deegsoorten nogmaals kneden. Elke deegsoort in 7 stukken van verschillende grootte verdelen en hier bollen van maken. De stukken op een met bloem bestoven aanrecht tot platte, ronde broodjes uitrollen. De grootste cirkel moet telkens een doorsnede van 20 cm hebben, de kleinste een doorsnede van ± 14 cm. De cirkels op een met bakpapier bedekte bakplaat op elkaar leggen, de kleuren om en om. De 'piramides' afgedekt ± 30 min. laten rijzen. De oven voorverwarmen op 200°C. Het deeg bestrijken met losgeklopt ei en midden in de oven ± 30 min. bakken.

Allergenen Informatie

Voor dit gestreept gistbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven