Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gembercake met appel recept
Gembercake met appel recept

Gembercake met appel


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Beboter een cakevorm van 2 liter. Schil de appels, snijd ze in vieren en dan in dunne schijfjes. Besprenkel met ciroensap. Hak de bolletjes gember fijn. Roer de boter en de basterdsuiker met de mixer tot een romige massa. Klop er dan een voor een de eieren door en voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel door het deeg is opgenomen. Meng het zout door het meel en schep het in gedeeltes door het deeg. Schep dan voorzichtig de stukjes gember en de schijfjes appel door het deeg. Doe het deeg in de vorm en zet de vorm midden in een koude (!) oven op het rooster. Schakel de oven in op 150 graden C. en bak de cake in 80 minuten gaar en bruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gembercake met appel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven