Gebakken banaan

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Pel de bananen, snijd ze overdwars en daarna in 5 cm lange stukken.
  2. Roer voor het beslag het zelfrijzend , de , een snufje en het door elkaar.
  3. Roer deeierdooier los met een beetje .
  4. Roer ook dit door het .
  5. Voeg al roerend de rest van de toe.
  6. Laat het beslag 15 minuten rusten.
  7. Klop het tot een stevig schuim en spatel het door het beslag.
  8. Verhit de frituurolie tot 180 graden C.
  9. Dompel de stukken banaan door het beslag en schep ze als als ze goud-bruin zijn uit met een vork.
  10. Als ze klaar zijn, laat ze dan dan op een stuk keukenpapier liggen en eet ze warm.
25
25
25

Variaties op Gebakken banaan

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gebakken banaan
VariatieAantalGang
Gebakken banaan4BBQ
Gebakken banaan met chocoladesaus2Nagerechten
Pannekoekjes met gebakken banaan1Lunchgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooier en eiwit
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Gebakken banaan heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 5 recensies
RESET

Heb ze net gemaakt met water i.p.v spa rood en ze waren goed te eten. 5/5 sterren voor herhaling vatbaar!
Leylanie 17 januari 2016
Ik heb ervan gesmuld.
Petra 8 oktober 2013
Ik heb zojuist de bananen gemaakt zoals beschreven, het nadeel vind ik alleen dat ze erg naar spa rood smaken, in het vervolg zal ik er meer vanille suiker indoen om te kijken of ze dan lekkerder zijn... Lees reactie
Stephanie 11 november 2012
Hallo ik ben zyad (ik ben een kind van 9 jaar) maar wel een kind die houdt van koken en bakken. Ik vind het goed hoor en het lijkt me lekker. Mooi duidelijk geschreven. Groetjes Zyad
Zyad 7 oktober 2012
Dit rescept lijkt mij heerlijk! Ik ga het nu direct bakken! Ik laat het zo snel mogelijk weten hoe het smaakt! Groetjes Hendrike.
Hendrike 19 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
248 kcal
12%992 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
48 g.
18%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken banaan