Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gazellenhoorntjes recept
Gazellenhoorntjes recept

Gazellenhoorntjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de bloem en het zout in een deegkom. Voeg olie, gesmolten vetstof en oranjebloesemwater toe, samen met een scheutje lauw water. Kneed tot een soepel deeg. Voeg zo nodig nog wat water toe. Laat het deeg even rusten. Roer alle ingrediŽnten voor de vulling tot een egale pasta. Let op dat de olie van de amandelen niet teveel vrijkomt want dan zou de brij te kleverig worden. Rol het deeg uit en steek hierin cirkels uit van ongeveer 15 cm. Maak rolletjes van de amandelpasta. Leg op elke deegcirkel een rolletje en vouw het deeg toe. Geef het deeg een lichte knik zodat het de vorm van een halve maan krijgt. Steek de randen af met behulp van een golvende ringvorm of een vork, of een speciale deegsteker. Leg de gazellenhoorntjes op een beboterde bakplaat. Prik de hoorntjes hier en daar in en bak ze in een voorverwarmde oven van 200įC. De onderkant mag goudgeel kleuren; de bovenkant moet blank blijven. Bestrooi de hoorntjes rijkelijk met poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit gazellenhoorntjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven