Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Flan gebak met eieren recept
Flan gebak met eieren recept

Flan gebak met eieren


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Bodem: Snijd de boter in kleine stukjes. Doe de bloem, boter, snufje zout en de suiker in een kom. Voeg een beetje water toe en kneed er een bal van. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm. Vulling: Verwarm de melk en 2 pakjes vanillesuiker. Meng de eierdooiers met de suiker. Voeg aan de dooiers (met suiker) de melk (met vanillesuiker) en de bloem toe. Klop het eiwit goed stijf en meng het met het mengsel. Doe de vulling op de bodem. Bak de taart gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180-190C totdat de vulling goudbruin is. Laat de taart 10 minuten zonder warmte in de oven staan. Nadien laten afkoelen.

Serveersuggesties

Variatie Recept Gourmet: Maak een flan met appels en rozijnen. Schil 3-4 appels en snijd deze in kleine blokjes. Week 100 gram rozijnen in een grote schaal met 2 eetlepels rum. Bereid de vulling zoals hierboven is aangegeven en voeg het appel-rozijnen mengsel toe. Bak de taart 35-40 minuten tot de flan goudbruin is. Laat het afkoelen en geniet.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit flan gebak met eieren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven