Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Feqqas Rbati recept
Feqqas Rbati recept

Feqqas Rbati


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de gehakte amandelen, de gehakte gemengde noten, de rozijnen, de stukjes tutti-frutti en het eiwit in een grote kom en vermeng alles goed met elkaar. Maak het deeg: Zeef de bloem met het zout. Vermeng de roomboter met de eigelen en voeg daar de gezeefde bloem aan toe. Kneed het deeg goed. Neem een stuk van het deeg, rol het dun uit en maak er een rechthoekige plak van. Neem een deel van de vulling, maak daar een lange rol van en leg dat in het midden in de lengte van de rechthoekige lap deeg. Smeer de randen van het deeg in met wat eigeel en rol het deeg op tot een lange “worst”. Verwerk zo al het deeg en de vulling en leg de verkregen “worsten” op een ingevette bakplaat en bak ze goudbruin in een matig warme oven. Laat ze helemaal afkoelen en besmeer de “worsten” met de gesmolten chocolade. Rol ze uiteindelijk door de gehakte amandelen. Snijd de “worsten” in nette rechte of schuine plakjes en serveer die als onderdeel van een Marokkaanse theetafel met een lekker glas mintthee er bij.

Allergenen Informatie

Voor dit feqqas rbati recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Feqqas Rbati heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hoeveel eigeel gaat er precies in de koek je hebt ook nodig om in te smeren?
    Aimplay gaf dit recept op 18 juni 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven