Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Feestelijke stapeltaart recept
Feestelijke stapeltaart recept

Feestelijke stapeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een taartvorm (28cm) met 3 etages in en bekleed deze met bakpapier. Bestrooi de vorm met paneermeel. Splits de eieren, klop de eiwitten met 7 eetlepels water en een snufje zout in een grote kom stijf. Voeg geleidelijk 259 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker toe. Spatel de eidooiers er een voor een voorzichtig doorheen. Voeg een paar druppels amandelaroma toe. Zeef de bloem, maizena en het bakpoeder over het deeg en spatel erdoor. Strijk het deeg in de vorm, bak de taart ca. 1 uur op de tweede rail van onderuit gezien in een voorverwarmde oven van 175 graden C. (stand 2). Laat de bodem ca. 15 minuten afkoelen. Maak hem eventueel aan de rand met een mes los en stort hem op een taartrooster en laat deze afkoelen. Halveer de bodem van elke etage in het midden (niet bij de hoek). Verwarm de jam, bestrijk er de onderste bodem mee en leg de tweede bodem erop. Hak 300 gram bonbons in stukjes. Klop 400 milliliter slagroom stijf en spatel de fijngehakte bonbons erdoor. Bestrijk de tweede bodem met 2/3 van de slagroom, leg de derde bodem erop, bestrijk hem met de rest van de slagroom en leg de vierde bodem erop. Klop 400 milliliter slagroom stijf en voeg geleidelijk 1 eetlepel suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Bestrijk de hele taart met de slagroom. Rooster het amandelschaafsel in een pan zonder boter en laat de abrikozen uitlekken. Snijd deze in dunne schijfjes. Was eventueel de frambozen en dep ze droog. Halveer de rest van de bonbons. Druk het amandelschaafsel tegen de onderste taartrand aan. Garneer de taart met abrikozen, frambozen en bonbons en suikerparels.

Serveersuggesties

Je kunt natuurlijk ook een taart met vier etages maken.

Allergenen Informatie

Voor dit feestelijke stapeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven