Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dundee cake recept
Dundee cake recept

Dundee cake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit is een recept van origine Engelse makelij. De krenten en rozijnen met cognac aan de kook brengen en met deksel op pan laten afkoelen. Daarna laten uitlekken (cognac opvangen). Vorm met boter invetten, bodem en wand met dubbele laag bakpapier bekleden zo, dat papier 10 cm boven vorm uitsteekt. Papier invetten. Om vorm dubbele laag bruin pak papier of bakpapier wikkelen en vastbinden. Oven voorverwarmen op 170C. Krenten, rozijnen, amandelen en gedroogd fruit mengen. Bloem, zout, nootmuskaat en kaneel zeven. 225 gram boter met suiker en citroenschil piekig kloppen. Eieren er een voor een doorkloppen. Bloem er in delen door spatelen, daarna fruitnotenmengsel en stroop erdoor scheppen. In vorm overdoen, gladstrijken en met bolle kant van lepel in midden een holte maken zodat beslag gelijkmatig kan uitrijzen. Amandelen (75 gram) in bovenkant van cake drukken. Cake in midden van oven 2 uur bakken. Als cake na 1 uur bruin genoeg is, bovenkant afdekken met aluminiumfolie. Cake in vorm laten afkoelen. Op rooster storten, bovenkant regelmatig inprikken en cognac etc. erover lepelen. (iedere week 1 maal) Cake in bakpapier wikkelen en in afgesloten blik of trommel bewaren en minstens 4 week laten intrekken. Beter om deze cake 8 weken voor kerst te bereiden. 1 week voor kerst bekleden met ca. 500 gram Royal Icing wit, hierop kunnen figuren van marsepein gelegd worden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit dundee cake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven