Duivelsstaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor de chocoladeglazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakvorm
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden C.
  2. Vet een diepe ronde bakvorm in.
  3. Zeef de , het meel en de in een kom.
  4. Voeg suiker toe, , melk en de zure .
  5. Klop alles met de mixer op de middelste stand 1 minuut door elkaar.
  6. Voeg de toe, klop het beslag op een hogere stand 4 minuten glad en romig.
  7. Schep het in de ingevette vorm en strijk het glad.
  8. Bak de taart 1 uur tot een breinaald waarmee je prikt in het midden er schoon uitkomt.
  9. Haal de taart uit de oven en laat 10 minuten in de vorm rusten.
  10. Stort de taart op een rooster of bord.
  11. Chocoladeglazuur:
  12. Meng de chocolade en de in een vuurvaste kom.
  13. Au bain marie roeren tot het mengsel is gesmolten en glad is.
  14. Voeg geleidelijk de gezeefde poedersuiket toe en roer het glazuur glad.
  15. Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden en verdeel de geklopte over de onderste taartbodem.
  16. Leg het bovenste taartdeel erop.
  17. Strijk het chocoladeglazuur over de bovenkant.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bakmeel
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
184 kcal
9%1472 kcal
Vetten
7 g.
10%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%200 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Duivelsstaart