Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

"Dronken" arretjescake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bekleed een springvorm van 20 cm doorsnede met plastic folie. Doe de biscuitjes in een kom en sprenkel de likeur erover. Smelt de boter met honing en chocolade in een kom die je op een pan met heet water op laag vuur hebt gezet en roer alles glad. Neem de pan van het vuur en laat de chocolademassa 5 minuten afkoelen. Spatel er de geklopte slagroom, noten, abrikozen, bigarreaux, schilletjes en stukjes biscuit tot alles gelijkamtig gemengd is. Schep het mengsel in de voorbereide vorm en druk de bovenkant goed aan. Zet de vorm afgedekt 4 uur (of de hele nacht) in de koelkast. Stort de cake voorzichtig op een gebakschaal. Trek de folie eraf en gooi hem weg. Bestuif de cake royaal met cacao en dien hem op. De cake is maximaal 3 dagen houdbaar, mits je hem in de koelkast bewaart.

Serveersuggesties

Liever geen alcohol? Gebruik dan gerust sinaasappelsap.

Allergenen Informatie

Voor dit "dronken" arretjescake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept "Dronken" arretjescake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 1 recensie

  • Na het toevoegen van de geklopte slagroom lost deze natuurlijk toch op door de warmte van de chocolade. Het werd bij mij een natte boel en nadat hij uit de koelkast kwam was hij ook nat op de bodem...... Lees reactie
    Ingrid gaf dit recept op 1 oktober 2016 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven