Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Drentse kruidkoek ( la Snoep) recept
Drentse kruidkoek ( la Snoep) recept

Drentse kruidkoek ( la Snoep)


Ingrediënten


30

Bereidingswijze


Doe de melk in een steelpannetje. Voeg stroop en honing erbij.(voor de liefhebbers van zoet van de beide laatsten een flinke lepel). Verwarm dit een klein beetje tot alles opgelost is.
Roer door het meel de bruine suiker, kaneel gemberpoeder, kruidnagel en het zout. Meng het melkmengsel erdoor en roer het tot een glad beslag. Als het beslag te stug is nog een beetje melk toevoegen.
Doe het beslag in een bakblik (ingevet en bestrooid met bloem).

Bak de koek af is een voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer 75 minuten. Na het afbakken de koek uit het blik halen en direct in een plastic zak doen en afsluiten.

Allergenen Informatie

Voor dit drentse kruidkoek ( la snoep) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Drentse kruidkoek ( la Snoep) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Mijn reactie is dat deze koek heerlijk smaakt. heb hem al vele malen gemaakt hij herinnert mij aan vroeger dat ik als jochie van 10 bij mijn oma in Gramsbergen ging logeren samen met mijn broer mijn o... Lees reactie
    Henk van der Kolk gaf dit recept op 27 november 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven