Custard kruimelvlaai

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de custard:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd de in stukjes en verwarm het maar laat het niet koken.
  2. Meng de met de suiker en doe hier een scheutje bij zodat het een papje wordt.
  3. Verwarm de rest van de .
  4. Voeg, zodra de kookt, het custardpapje toe.
  5. Laat het geheel kort koken (1 minuut ongeveer) en laat het dan even staan.
  6. Zeef de bloem boven een kom.
  7. Voeg de , de en het snufje toe.
  8. Meng alles.
  9. Voeg de gesmolten toe en meng alles met de hand goed door elkaar.
  10. Vet een taartvorm in en bestrooi het oppervlakte met bloem.
  11. Verdeel het in twee gelijke porties.
  12. Gebruik de eerste portie om de bodem te bedekken en een opstaande rand te maken in de taartvorm.
  13. Giet de custardpudding over de bedekte bodem (let op het velletje, dit is niet zo lekker wanneer het door de taart komt).
  14. Kruimel de rest van het over de pudding heen.
  15. Zet de taart ongeveer 60 min in een oven op 170 graden C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg, boter, custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Custard kruimelvlaai heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Wat voor doorsnede heeft de taartvorm?
17 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
868 kcal
43%3472 kcal
Vetten
51 g.
73%204 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
144 g.
55%576 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
4%12 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Custard kruimelvlaai