Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroenyoghurtcake recept
Citroenyoghurtcake recept

Citroenyoghurtcake


Ingrediënten


11

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop met een garde een glad mengsel van de eieren, de Griekse yoghurt en de suiker.
Was de citroen. Voeg de rasp (alleen het gele gedeelte) en het sap van de citroen bij het eimengsel. Voeg de olie toe. Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het mengsel. Vet een cakevorm in met een bakspray of boter en giet het cakemengsel in de vorm. Bak de cake in 60 minuten gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat de cake iets afkoelen in de vorm en stort hem dan op een cakerooster.
Als de cake volledig afgekoeld is, kun je de icing maken. Pers een citroen uit en meng dit met de poedersuiker tot een stevig papje. Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra poedersuiker toe. Giet de icing over de cake en laat het uitharden voordat je de cake aansnijdt.

Allergenen Informatie

Voor dit citroenyoghurtcake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven