Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroentaart recept
Citroentaart recept

Citroentaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiden: Splits 1 ei en gebruik alleen de dooier. Meng in een kom de bloem en 2 eetlepels basterdsuiker met een mespunt zout. Voeg de dooier, de boter en 1 eetlepel water toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal. Laat de deegbal afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap, ca. 3 cm groter dan de vorm. Bekleed de taartvorm met het deeg. Leg bakpapier op het deeg en vul het met de blindbakvulling. Bak de taartbodem in 15 minuten lichtbruin en stevig. Verwijder de blindbakvulling en het papier en bak de taartbodem nog 10 minuten. Rasp de schil van 1 schoongeboende citroen. Pers beide citroenen uit. Klop het eiwit van het gesplitste ei met de 2 andere eieren los met de rest van de basterdsuiker. Roer het citroensap, het citroenrasp en de slagroom erdoor. Schenk het ei-citroenmengsel voorzichtig in de taartbodem. Schuif de taart in de oven en laat de citroenvulling in 30 minuten stevig worden. Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit citroentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven