Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroenmeringue met mascarponecreme en vers fruit recept
Citroenmeringue met mascarponecreme en vers fruit recept

Citroenmeringue met mascarponecreme en vers fruit


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven op precies 100 graden celsius. Teken op twee stukken bakpapier twee cirkels van 30 en 20 cm en bestrooi deze licht met poedersuiker.
Voor de gesuikerde rozenblaadjes doop je de rozenblaadjes even in het losgeklopte eiwit en bestrooi je ze met de suiker.
Laat ze op een rekje voor tenminste 2 uur drogen.
Neem de 6 eiwitten en klopt dit in een vetvrije kom los met de mixer, tot het wat wit en schuimig word. Voeg dan lepel voor lepel de suiker toe. Mix steeds net zo lang tot de suiker helemaal is opgenomen en je geen korrels meer voelt in het schuim. Voeg dan pas de volgende lepel suiker toe.
Mix tot er een mooie dikke witte schuimige massa ontstaat. Het is stijf genoeg wanneer je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat het er uit valt. Voeg op het laatste moment de citroenrasp toe en spatel dit door het schuim.
Verdeel de eiwitmassa over de twee cirkels. Ze mogen ongeveer 2,5 á 3 cm hoog zijn. Zorg dat de grote cirkel mooi plat van boven is. De
kleine cirkel mag wel mooie pieken hebben.
Plaats het rooster met daarop de schuimcirkels in het midden van de oven. " Bak" het schuim vervolgens 3 uur op 100 graden celsius.
De meringue mag niet bruin worden.
Doe na 3 uur de oven uit en doe de deur open. Laat de meringue vervolgens helemaal afkoelen. (dit is belangrijk voor het uitharden van het schuim)
Meng de mascarpone met de kwark, vanillesuiker en het citroensap. En mix het tot een egale creme.
(Decoreer de meringue pas, vlak voor het opdienen, anders word het schuim zacht door het vocht in de creme)
Verdeel 2/3 van de creme over de grote cirkel en 1/3 over de kleine cirkel.
Bedek beide met het fruit en de rozenblaadjes. (Duw het fruit wat verder in de creme op de grote cirkel, hier moet namelijk de kleine nog bovenop).
Leg vervolgens de kleine cirkel bovenop de grote, en maak af met nog wat fruit.
Dien de taart direct op.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit citroenmeringue met mascarponecreme en vers fruit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven